Puolustuskannalla
1972- Sami Myllyniemi


Perustiedot kirjasta Puolustuskannalla:
Julkaisuvuosi: 2010 • Kustantaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö : Nuorisotutkimusverkosto : Nuorisoasiain neuvottelukunta • Kieli: Suomi • Sivumäärä: 266 • ISBN: 9789525464801

Katso alta mistä kirjakaupoista saat ostettua teoksen Puolustuskannalla edullisimmin. Kannattaa aina muistaa vertailla kirjojen hintoja Superkirjan avulla. Kokeile myös hakea hakusanalla 1972- Sami Myllyniemi kirjailijan muita teoksia.

Tämän kirjan hinnat eri kirjakaupoissa

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan ostamaan kirjan kyseisen kirjakaupan verkkokaupasta.
LADATAAN HAKUTULOKSIA: 0%

Lisätietoja kirjasta Puolustuskannalla


Nuoret suhtautuvat yhä myönteisemmin kansallisvaltiot ylittävään globaaliin poliittiseen toimintaan. Puolet nuorista on sitä mieltä, että EU:n ulkopoliittista roolia tulisi vahvistaa. Yli puolet nuorista on sitä mieltä, että YK:n roolia kansainvälisessä politiikassa ja kriisinhallinnassa pitäisi vahvistaa. Lähes kolmanneksen mielestä Suomen ulkopolitiikkaa tulisi hoitaa lähinnä EU:n kautta. Kolmannes kannattaa myös EU:n yhteistä armeijaa. Nuoret näyttäytyvät EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta EU-myönteisempinä kuin muu Suomi ja ovat siten asenteiltaan lähempänä EU:n keskitasoa. Suomen Nato-jäsenyyttä kannattaa 27 prosenttia kyselyyn vastanneista nuorista ja vastustaa 60 prosenttia. Perinteinen, kansalliseen kontekstiin sidottu maanpuolustustahto on kuitenkin voimissaan. Noin kaksi kolmesta on sekä Nuorisobarometrin että Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimusten mukaan sitä mieltä, että Suomen on puolustauduttava aseellisesti, vaikka tulos näyttäisikin epävarmalta. Armeijakokemukset ovat nuorilla pääosin myönteisiä, eikä asenne ratkaisevasti muutu myöhemmälläkään iällä. Vain pari prosenttia suomalaisnuorista ei lainkaan halua Suomessa olevan armeijaa. Miesten yleiseen asevelvollisuuteen ja laajaan reserviin perustuvan puolustusjärjestelmän suosio on Suomessa laajaa. Kuitenkin nuorten parissa myös erilaiset asevelvollisuusjärjestelmän uudistusmallit saavat kannatusta. Samalla kun 70 prosenttia nuorista pitää yleistä asevelvollisuutta tärkeänä Suomen puolustukselle, on 40 prosenttia sitä mieltä, että maailman muuttuminen on tehnyt yleisestä asevelvollisuudesta tarpeettoman. Nuorten asenteet Suomen monikulttuuristumista kohtaan ovat jännitteiset. Maahanmuuttoasenteet ovat koventuneet myös nuorten kohdalla. Samaan aikaan useimmat nuoret kuitenkin suhtautuvat monikulttuuriseen arkeen yhä luontevammin; esimerkiksi ystävän ihonvärillä, uskonnolla tai syntyperällä ei ole heille merkitystä.Nuorisobarometrin mukaan yleiset epävarmuuden kokemukset nuorilla ovat vähentyneet tällä vuosituhannella. Etenkin 20-24-vuotiaat erottuvat erityisen "huolettomana" ikäryhmänä. Jopa työnsaamiseen liittyy aiempaa vähemmän epävarmuuden tuntemuksia, vaikka kysely tehtiin taloudellisessa taantumassa varsin korkean nuorisotyöttömyyden oloissa. Nuoret sijoittavat itsensä vasemmisto-oikeisto-janalla aiempaa enemmän vasemmalle, mutta tämä ei näy vasemmistopuolueiden kannattamisena. Vuodesta 2004 Nuorisobarometrien mukaan Vasemmistoliiton kannatus nuorten parissa on noussut hitaasti ja SDP:n kannatus on puolestaan laskenut. Kokoomuksen kannatus on kääntynyt vuoteen 2008 verrattuna jyrkkään laskuun nuorten parissa, ja Vihreät on ohittanut sen suosituimpana puolueena. Vihreitä ja Perussuomalaisia kannattavista nuorista löytyy itsensä vasemmistolaiseksi identifioivia. Kahdessa vuodessa myös nuorison itsemääritelty arvoliberaalius on huomattavasti lisääntynyt. Ensimmäistä kertaa barometrissä kysyttiin sijoittumista janalle vihreä-ei-v


Tähän on listattu joitakin sanoja, termejä ja kirjan aiheita, jotka kuvaavat parhaiten teosta Puolustuskannalla:
EU-maat, Euroopan unioni, arvot, asenteet, asevelvollisuus, epävarmuus, historiankirjoitus, historiankäsitys, kansainvälinen politiikka, kansallinen identiteetti, kriisinhallinta, maanpuolustus, mielipiteet, nuoret, nuorisotutkimus, pasifismi, politiikka, rauhanliikkeet, siviilikriisinhallinta, sodat, suomalaiset, suomalaisuus, tasa-arvo, turvattomuus, ulkopolitiikka, äänestäminen.


Superkirjan kirjahaussa mukana olevat kirjakaupat

Parhaat verkossa toimivat kirjakaupat palvelevat sinua ympäri vuorokauden. Kirjakauppojen erinomaisista valikoimista löydät kirjan kuin kirjan joka tilanteeseen. Superkirjan avulla löydät helposti halvat hinnat kirjoille yhdellä haulla kaikista alla olevista verkkokirjakaupoista.

Kirjakauppa Adlibris - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa
Adlibris
Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa, josta löydät yli 10 miljoonaa kirjaa ja paljon vaihtuvia tarjouksia.
Halvat kirjat Bookysta - Kirjakauppaa jo vuodesta 2005
Booky.fi
Kotimainen kirjakauppasi netissä. Bookyn laajasta valikoimasta löydät kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 15 miljoonaa ulkomaista teosta.
CDON.COMista kirjat halvalla - Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva viihdemyymälä
CDON.COM
CDON.COM Tarjoaa sinulle parhaan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa.
Edulliset kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomalainen Kirjakauppa
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä ja hyötyä erittäin laajan kirjavalikoiman muodossa.
Pohjolan kehittynein verkossa toimiva antikvariaatti
Finlandia Kirja
Finlandia Kirja on Pohjoismaiden suurin antikvariaatti, jossa tarjolla on laaja valikoima erilaista kirjallisuutta.
Kärkkäisen verkkokauppa - Kirjoja edulliseen hintaan
Kärkkäisen verkkokauppa
Karkkainen.comista löydät laajan valikoiman kirjallisuutta Suomen suurimmilta kirjakustantajilta.
Aavetaajuus - Spekulatiivisen fiktion kirjakauppa
Aavetaajuus
Aavetaajuus on scifiin, kauhuun, fantasiaan ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä kirjakauppa.
Antikvaari - Suomen suurin antikvariaatti verkossa
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa. Etsi, löydä ja tilaa yli miljoonan kirjan valikoimasta!
Turun Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa palvelee Turussa kolmessa liikkeessä sekä verkkokaupassa maailmanlaajuisesti.