Vaarallisilla vesillä : salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella
Johanna Pakola


Perustiedot kirjasta Vaarallisilla vesillä : salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella:
Julkaisuvuosi: 2021 • Kustantaja: John Nurmisen säätiö • Kieli: Suomi • Sivumäärä: 271 • ISBN: 9789529745586

Katso alta mistä kirjakaupoista saat ostettua teoksen Vaarallisilla vesillä : salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella edullisimmin. Kannattaa aina muistaa vertailla kirjojen hintoja Superkirjan avulla. Kokeile myös hakea hakusanalla Johanna Pakola kirjailijan muita teoksia.

Tämän kirjan hinnat eri kirjakaupoissa

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan ostamaan kirjan kyseisen kirjakaupan verkkokaupasta.
LADATAAN HAKUTULOKSIA: 0%

Lisätietoja kirjasta Vaarallisilla vesillä : salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella


”Itäisen Suomenlahden saarten asukkaista on käytetty lukuisia nimiä. Keskeisintä nimissä on ollut merellisyys. Ja sellaista näiden saarten asukkaiden elämä todella oli. Lähes jokaisen talon ja tuvan ikkunasta pilkotti meri. Sen tuoksun aisti jo kotiovelta. Sen ääni vaihteli, ja sen kostea suolaisuus oli läsnä jokaisessa pirtissä ja pihassa. Merestä saatiin elanto ja meri rytmitti vuodenkiertoa. Meri yhdisti ja erotti. Meri, joka vei rakkaita. Meri, jota rakastettiin. Ja meri, jolle lähdettiin - kerta toisensa jälkeen. Syitä merellä liikkumiseen on lukemattomia. Niin ikään kertomuksia merellä olemisesta ja siellä tehdyistä matkoista on tuhansia ja tuhansia.” Näillä sanoilla turkulainen tietokirjailija Johanna Pakola johdattaa lukijat merentuoksuiselle matkalle itäisen Suomenlahden saaristoon, ihmisten arkeen ja elämään meren sylissä 1800-luvun puolivälistä toisen maailmansodan maininkeihin saakka. Suomenlahti on ollut aina tärkeä kaupan valtatie, joka on vaikuttanut elämään itäisten alueiden karuilta saarilta Pietariin, Tallinnaan ja Suomen rannikkokaupunkeihin saakka. Vaarallisilla vesillä on matka sekä saaristolaisten elämään että yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja maailman tapahtumiin, joihin ihmiset sopeutuivat kukin tavallaan. Merestä saivat elantonsa kalastajat, hylkeenpyytäjät, luotsit, majakanvartijat ja monet muut. Seprakaupassa saaristolaiset vaihtoivat kalan ennen kaikkea viljaan mutta myös muihin hyödykkeisiin - silakat ja hylkeenrasva vaihtuivat esimerkiksi voihin, kananmuniin ja vehnäsiin. Merta pitkin liikkuivat myös salakuljettajat, jotka kiisivät veneillään lastinaan useimmiten viinaksia - rikollisten bisnekset kukoistivat etenkin kieltolain aikana. Saaristolaiset alkoivat ajan mittaan saada lisätuloja matkailusta, kun lumoavista ulkosaarista tuli suosittuja matkakohteita. Saarten elämä kuitenkin muuttui ja mullistui toisen maailmansodan seurauksena.Kirjan kuvitus on merkityksellinen osa lukuelämystä. Tekstin rinnalla kulkevat lukuisat arkistokuvat avaavat ikkunan tähän Suomenlahden saariston vaiherikkaaseen ajanjaksoon kiehtovalla ja uudellakin tavalla. Historioitsija Lauri J.S. Kairan johdantoluku täydentää Suomenlahden historiaa aiemmilta vuosisadoilta. Johanna Pakola (s. 1970) on turkulainen tietokirjailija, joka on erikoistunut merelliseen historiaan. Pakola on kirjoittanut toistakymmentä tietokirjaa, joissa hän on dokumentoinut suomalaisia saaristolinnakkeita ja niiden historiaa sekä elämää saaristossa. Lauri J. S. Kaira (s. 1982) on turkulainen merihistorioitsija ja tietokirjailija, joka on erikoistunut vapaa-ajanpurjehduksen ja merenkäynnin historiaan.


Tähän on listattu joitakin sanoja, termejä ja kirjan aiheita, jotka kuvaavat parhaiten teosta Vaarallisilla vesillä : salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella:
avträdda områden, byteshandel, elinkeinot, elämäntapa, förbudslagar, handel, havsområden, historia, kauppa, kieltolait, krigstid, livsstil, luovutetut alueet, merialueet, näringar, saaret, saaristolaiset, saaristot, salakauppa, salakuljetus, skärgårdar, skärgårdsbor, smuggling, sota-aika, svart handel, vaihtokauppa, öar.

Linkkejä ulkopuolisiin sivuihin:
Lastu-kirjastot: Vaarallisilla vesillä : salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella - Johanna Pakola


Superkirjan kirjahaussa mukana olevat kirjakaupat

Parhaat verkossa toimivat kirjakaupat palvelevat sinua ympäri vuorokauden. Kirjakauppojen erinomaisista valikoimista löydät kirjan kuin kirjan joka tilanteeseen. Superkirjan avulla löydät helposti halvat hinnat kirjoille yhdellä haulla kaikista alla olevista verkkokirjakaupoista.

Kirjakauppa Adlibris - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa
Adlibris
Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa, josta löydät yli 10 miljoonaa kirjaa ja paljon vaihtuvia tarjouksia.
Halvat kirjat Bookysta - Kirjakauppaa jo vuodesta 2005
Booky.fi
Kotimainen kirjakauppasi netissä. Bookyn laajasta valikoimasta löydät kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 15 miljoonaa ulkomaista teosta.
CDON.COMista kirjat halvalla - Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva viihdemyymälä
CDON.COM
CDON.COM Tarjoaa sinulle parhaan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa.
Edulliset kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomalainen Kirjakauppa
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä ja hyötyä erittäin laajan kirjavalikoiman muodossa.
Pohjolan kehittynein verkossa toimiva antikvariaatti
Finlandia Kirja
Finlandia Kirja on Pohjoismaiden suurin antikvariaatti, jossa tarjolla on laaja valikoima erilaista kirjallisuutta.
Kärkkäisen verkkokauppa - Kirjoja edulliseen hintaan
Kärkkäisen verkkokauppa
Karkkainen.comista löydät laajan valikoiman kirjallisuutta Suomen suurimmilta kirjakustantajilta.
Aavetaajuus - Spekulatiivisen fiktion kirjakauppa
Aavetaajuus
Aavetaajuus on scifiin, kauhuun, fantasiaan ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä kirjakauppa.
Antikvaari - Suomen suurin antikvariaatti verkossa
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa. Etsi, löydä ja tilaa yli miljoonan kirjan valikoimasta!
Turun Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa palvelee Turussa kolmessa liikkeessä sekä verkkokaupassa maailmanlaajuisesti.