Pohjois-Karjalan kivet ja kalliot kertovat
Heikki Vesajoki


Perustiedot kirjasta Pohjois-Karjalan kivet ja kalliot kertovat:
Julkaisuvuosi: 2021 • Kustantaja: [Heikki Vesajoki] • Kieli: Suomi • Sivumäärä: 98 • ISBN: 9789529447749

Katso alta mistä kirjakaupoista saat ostettua teoksen Pohjois-Karjalan kivet ja kalliot kertovat edullisimmin. Kannattaa aina muistaa vertailla kirjojen hintoja Superkirjan avulla. Kokeile myös hakea hakusanalla Heikki Vesajoki kirjailijan muita teoksia.

Tämän kirjan hinnat eri kirjakaupoissa

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan ostamaan kirjan kyseisen kirjakaupan verkkokaupasta.
LADATAAN HAKUTULOKSIA: 0%

Lisätietoja kirjasta Pohjois-Karjalan kivet ja kalliot kertovat


Miten maankamaran suur- ja pienmuotojen syntyä on eri aikoina selitetty? Vedenpaisumukseen ja jääkauteen pohjautuvat selitysmallit kilpailivat keskenään läpi 1800-luvun. Miten eri selityksiä perusteltiin ja miksi kisa kesti niin pitkään? Hämärät rotkot ja luolat, kookkaat kivenlohkareet, kallioiden kummalliset kirnut ja kupit ovat siivittäneet ihmisen mielikuvitusta synnyttäen uskomuksia ja tarinoita, joista osa periytyy kauas esikristilliseen aikaan, osa myöhempiin tapahtumiin. Luonnossa liikkuvan ihmisen mielenkiinto kohdistuu - kulkemiseen vaikuttavien maastonmuotojen ohella - ensisijassa elolliseen luontoon, kasveihin ja eläimiin. Lajien runsaus ja monimuotoisuus, värit ja äänet tuovat eloa ja vaihtelua maisemaan tehden sen kaikin aistein koettavaksi. Ymmärrettävästi myös luontoa käsittelevä kirjallisuus, kuten myös radion ja television luonto-ohjelmat, ovat kohdistaneet päähuomionsa kasvi- ja eläinmaailman ilmiöihin. Satunnainen samoilija kohtaa luonnossa kuitenkin myös elottoman luonnon, maa- ja kallioperän, erikoisia suur- ja pienmuotoja, jotka kummastuttavat kulkijaa ja herättävät pohtimaan niiden syntyjä syviä. Geologien ja luonnonmaantieteilijöiden tuottamaan tietoon pohjautuva maantiedon kouluopetus toki tarjoaa meille valmiiksi pureskellun selityksen maamme pinnanmuotojen kehityksestä: viime kädessä ne ovat runsaat 10 000 vuotta sitten päättyneen jääkauden aikaansaannosta. Mutta kuinka asiat ymmärrettiin ennen jääkausiteorian esilletuloa ja miten tähän teoriaan päädyttiin, sitä eivät koulukirjat kerro eikä opetuksessa ole riittävästi aikaa asiaan paneutua. Jotta nämä geologian historian käännekohdat eivät tyystin unohtuisi, on syytä palauttaa mieliin tämä inhimillisen ymmärryksen matka mytologiasta maantietoon. Eritoten pohjoiskarjalaisia lukijoita ajatellen käytän asioiden havainnollistamiseen pääosin oman maakunnan alueelta poimittuja esimerkkejä. Luonnossa poikkeavuus vetää helposti huomion puoleensa. Peruskalliota leikkaavat rotkot ja jyrkänteet luolineen ja louhikkoineen, kuten myös suuret lohkareet ja kalliopintojen kummalliset kuopat ja kuviot ovat kiehtoneet ihmismieltä kautta aikojen. Esikristillisellä ajalla monet jylhät luonnonpaikat ovat olleet maagisten menojen näyttämönä ja synnyttäneet runsaan, sukupolvesta toiseen siirtyneen tarinaperinnön.


Tähän on listattu joitakin sanoja, termejä ja kirjan aiheita, jotka kuvaavat parhaiten teosta Pohjois-Karjalan kivet ja kalliot kertovat:
berggrund, folksägner, folktradition, geologi, geologia, historia, istider, jääkaudet, kallioperä, kalliot, kansanperinne, kansantarinat, kivet, klippor, luonto, luontosuhde, mytologi, mytologia, naturen, naturrelation, stenar.

Linkkejä ulkopuolisiin sivuihin:
Lastu-kirjastot: Pohjois-Karjalan kivet ja kalliot kertovat - Heikki Vesajoki


Superkirjan kirjahaussa mukana olevat kirjakaupat

Parhaat verkossa toimivat kirjakaupat palvelevat sinua ympäri vuorokauden. Kirjakauppojen erinomaisista valikoimista löydät kirjan kuin kirjan joka tilanteeseen. Superkirjan avulla löydät helposti halvat hinnat kirjoille yhdellä haulla kaikista alla olevista verkkokirjakaupoista.

Kirjakauppa Adlibris - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa
Adlibris
Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa, josta löydät yli 10 miljoonaa kirjaa ja paljon vaihtuvia tarjouksia.
Halvat kirjat Bookysta - Kirjakauppaa jo vuodesta 2005
Booky.fi
Kotimainen kirjakauppasi netissä. Bookyn laajasta valikoimasta löydät kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 15 miljoonaa ulkomaista teosta.
CDON.COMista kirjat halvalla - Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva viihdemyymälä
CDON.COM
CDON.COM Tarjoaa sinulle parhaan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa.
Edulliset kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomalainen Kirjakauppa
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä ja hyötyä erittäin laajan kirjavalikoiman muodossa.
Pohjolan kehittynein verkossa toimiva antikvariaatti
Finlandia Kirja
Finlandia Kirja on Pohjoismaiden suurin antikvariaatti, jossa tarjolla on laaja valikoima erilaista kirjallisuutta.
Kärkkäisen verkkokauppa - Kirjoja edulliseen hintaan
Kärkkäisen verkkokauppa
Karkkainen.comista löydät laajan valikoiman kirjallisuutta Suomen suurimmilta kirjakustantajilta.
Aavetaajuus - Spekulatiivisen fiktion kirjakauppa
Aavetaajuus
Aavetaajuus on scifiin, kauhuun, fantasiaan ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä kirjakauppa.
Antikvaari - Suomen suurin antikvariaatti verkossa
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa. Etsi, löydä ja tilaa yli miljoonan kirjan valikoimasta!
Turun Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa palvelee Turussa kolmessa liikkeessä sekä verkkokaupassa maailmanlaajuisesti.