Kun tutkija kohtaa vihaa : asiantuntijuus, tiede ja julkisuus
Noora Kotilainen, 1979- Aiju Salminen


Perustiedot kirjasta Kun tutkija kohtaa vihaa : asiantuntijuus, tiede ja julkisuus:
Julkaisuvuosi: 2021 • Kustantaja: Suomen Rauhanpuolustajat • Kieli: Suomi • Sivumäärä: 216 • ISBN: 9789527313268

Katso alta mistä kirjakaupoista saat ostettua teoksen Kun tutkija kohtaa vihaa : asiantuntijuus, tiede ja julkisuus edullisimmin. Kannattaa aina muistaa vertailla kirjojen hintoja Superkirjan avulla. Kokeile myös hakea hakusanalla Noora Kotilainen, 1979- Aiju Salminen kirjailijan muita teoksia.

Tämän kirjan hinnat eri kirjakaupoissa

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan ostamaan kirjan kyseisen kirjakaupan verkkokaupasta.
LADATAAN HAKUTULOKSIA: 0%

Haulla löytyneitä muita vaihtoehtoja

Löysimme myös nämä kirjat, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

Kun tutkija kohtaa vihaa : asiantuntijuu...
Noora Kotilainen, 1979- Aiju Salmi...

Lisätietoja kirjasta Kun tutkija kohtaa vihaa : asiantuntijuus, tiede ja julkisuus


Tutkijoihin ja asiantuntijoihin kohdistuva vihamielinen puhe on ilmiö, jolla on pitkä historia. Jo 1600-luvulla vaikuttanut filosofi Spinoza sai osakseen uhkailua. 1900-luvulla juutalaiset tutkijat joutuivat painostuksen kohteeksi myös Suomessa. Suomettumisen aikakausi kavensi tutkijoiden mahdollisuutta esittää julkisuudessa kriittisiä näkökulmia ilman leimautumisen pelkoa. Nykyinen mediaympäristö on nostanut tutkijoiden saaman vihamielisen palautteen uudella tavalla esiin. Tutkijat osallistuvat nykyään aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun eri media-areenoilla. Sosiaalinen media on tehnyt julkisen asiantuntijakeskustelun helpommaksi, mutta myös tutkijoihin kohdistuva vihamielinen kommentointi on aiempaa vaivattomampaa. Postikortin lähettämisen sijaan palautteen voi antaa parilla napinpainalluksella. Tässä teoksessa tutkijoihin kohdistuvaa vihaa, uhkailua ja asiatonta puhetta tarkastellaan historiallisesta, kokemuksellisesta ja käsitteellisestä näkökulmasta. Ääneen pääsevät eri alojen tutkijat, jotka kirjoittavat kohtaamastaan vihamielisestä puheesta, analysoivat vihapuheen ilmiötä ja pohtivat ratkaisuja siihen. Historiantutkija Oula Silvennoinen kirjoittaa siitä, miten kommunistisyytösten ja muun solvaavan palautteen jatkuva saaminen on merkki, että asiassa on jotain lähempää tarkastelua ansaitsevaa. Kulttuurintutkija Tuija Saresma puolestaan kirjoittaa, miten hänen saamiaan vihaviestejä yhdistää omaan kokemukseen vetoaminen, mustavalkoisuus, vihollisen luominen ja eliitin leimaaminen. Filosofia Panu Raatikainen kirjoittaa kirjassa siitä, miten tutkijaan kohdistuva vihaposti ei liity aina suoraan tutkimusaiheisiin. Osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun voi altistaa tutkijan laajalle vihamieliselle palautteelle. Kirjan ovat toimittaneet Noora Kotilainen ja Johanna Vuorelma. Kotilainen on väkivallan ja kriisien kuvastoon erikoistunut poliittisen historian tutkija, joka työskentelee tutkijatohtorina Maanpuolustuskorkeakoulussa. Vuorelma on politiikan ja kansainvälisten suhteiden tutkija, jotka työskentelee tutkijatohtorina Tampereen yliopiston tutkijakollegiumissa. Kirjan kuvituksen on tehnyt kuvittaja ja taiteilija Aiju Salminen.


Tähän on listattu joitakin sanoja, termejä ja kirjan aiheita, jotka kuvaavat parhaiten teosta Kun tutkija kohtaa vihaa : asiantuntijuus, tiede ja julkisuus:
Internet, forskare, forskningsarbete, hat, hatpropaganda, internet, mediakritiikki, mediekritik, tutkijat, tutkimustyö, viha, vihapuhe.


Superkirjan kirjahaussa mukana olevat kirjakaupat

Parhaat verkossa toimivat kirjakaupat palvelevat sinua ympäri vuorokauden. Kirjakauppojen erinomaisista valikoimista löydät kirjan kuin kirjan joka tilanteeseen. Superkirjan avulla löydät helposti halvat hinnat kirjoille yhdellä haulla kaikista alla olevista verkkokirjakaupoista.

Kirjakauppa Adlibris - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa
Adlibris
Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa, josta löydät yli 10 miljoonaa kirjaa ja paljon vaihtuvia tarjouksia.
Halvat kirjat Bookysta - Kirjakauppaa jo vuodesta 2005
Booky.fi
Kotimainen kirjakauppasi netissä. Bookyn laajasta valikoimasta löydät kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 15 miljoonaa ulkomaista teosta.
CDON.COMista kirjat halvalla - Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva viihdemyymälä
CDON.COM
CDON.COM Tarjoaa sinulle parhaan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa.
Edulliset kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomalainen Kirjakauppa
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä ja hyötyä erittäin laajan kirjavalikoiman muodossa.
Pohjolan kehittynein verkossa toimiva antikvariaatti
Finlandia Kirja
Finlandia Kirja on Pohjoismaiden suurin antikvariaatti, jossa tarjolla on laaja valikoima erilaista kirjallisuutta.
Kärkkäisen verkkokauppa - Kirjoja edulliseen hintaan
Kärkkäisen verkkokauppa
Karkkainen.comista löydät laajan valikoiman kirjallisuutta Suomen suurimmilta kirjakustantajilta.
Aavetaajuus - Spekulatiivisen fiktion kirjakauppa
Aavetaajuus
Aavetaajuus on scifiin, kauhuun, fantasiaan ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä kirjakauppa.
Antikvaari - Suomen suurin antikvariaatti verkossa
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa. Etsi, löydä ja tilaa yli miljoonan kirjan valikoimasta!
Turun Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa palvelee Turussa kolmessa liikkeessä sekä verkkokaupassa maailmanlaajuisesti.