Idman : valoa vaiettuun häpeään : Nils ja Anna Idmanin yhteinen mat...
Ari Järvelä, kääntäjä Hannele Hankala, kääntäjä Emma Kieffert-Huittinen


Perustiedot kirjasta Idman : valoa vaiettuun häpeään : Nils ja Anna Idmanin yhteinen mat...:
Julkaisuvuosi: 2021 • Kustantaja: Warelia • Kieli: Suomi • Sivumäärä: 228 • ISBN: 9789525940992

Katso alta mistä kirjakaupoista saat ostettua teoksen Idman : valoa vaiettuun häpeään : Nils ja Anna Idmanin yhteinen mat... edullisimmin. Kannattaa aina muistaa vertailla kirjojen hintoja Superkirjan avulla. Kokeile myös hakea hakusanalla Ari Järvelä, kääntäjä Hannele Hankala, kääntäjä Emma Kieffert-Huittinen kirjailijan muita teoksia.

Tämän kirjan hinnat eri kirjakaupoissa

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan ostamaan kirjan kyseisen kirjakaupan verkkokaupasta.
LADATAAN HAKUTULOKSIA: 0%

Lisätietoja kirjasta Idman : valoa vaiettuun häpeään : Nils ja Anna Idmanin yhteinen mat...


Vuoden 1912 joulukuussa Tampereella paljastunut rikosvyyhti on vaikutuksiltaan ja seurauksiltaan edelleen Suomen historian suurin talousrikos. Suomen Yhdyspankin Tampereen konttorin johtaja, Hatanpään kartanossa varttunut Nils Idman tuomittiin keväällä 1913 lukuisista kavalluksista, petoksista ja väärennöksistä - kaikkiaan 72 rikoksesta. Lopullinen tuomio oli 15 vuotta kuritushuonetta.Idman tunnusti heti rikoksensa, kärsi tuomionsa ja vapautui presidentti K. J. Ståhlbergin armahduksella huhtikuussa 1920. Sen jälkeen hänellä oli elämää edessään vielä 24 vuotta.Nils Idmanin rinnalla loppuun asti pysynyt puoliso Anna Idman kirjoitti muistiin 33 vuoden ajan tarkkanäköisiä havaintoja perheen vaiheista ja ympäröivästä yhteiskunnasta. Päiväkirjoja säilytettiin hänen kuolemansa jälkeen vuosikymmenien ajan suvun hallussa Hollannissa.Päiväkirjalainausten välityksellä lukija saa tutustua 1900-luvun alun yläluokkaiseen elämään sekä siihen, miten tämä elämä Idmanien kohdalla äkillisesti muuttui, kun perhe joutui Nils Idmanin rikosten tultua julki totaaliseen konkurssiin.Idmanin rikosten valtavat mittasuhteet ja niiden surulliset seuraukset ovat rakentaneet hänen nimensä ympärille vahvan ja mustan häpeän kuoren, ja sen alle on jäänyt merkittävä määrä tuntematonta ja tärkeää henkilö- ja tapahtumahistoriaa niin Tampereelta kuin Helsingistäkin.Idmanin rooli historiassa pelkästään rikollisena ei tee oikeutta hänen toimilleen tamperelaisena monia yrityksiä vararikolta pelastaneena liikemiehenä ja tunnettuna hyväntekijänä. "Idman - Valoa vaiettuun häpeään" näyttää Nils Idmanin elämäntarinan uudessa valossa."Tänään on tämän ihmeellisen tapahtumarikkaan vuoden viimeinen päivä. Olemme eläneet harvinaisen sekalaisen, iloisia ja surullisia kokemuksia tuoneen vuoden: Minun 50-vuotispäiväni, hopeahääpäivä, sairauksia, kihlajaisia - ja lopulta tämä onneton romahdus! Nyt meidän pitää alkaa uusi elämä, Nilsin omansa vankilassa monta nöyryyttävää vuotta kieltäymyksissä ja katumuksessa, me muut eläen yksinkertaista elämää ankarasti työtä tehden. - Ja kaikesta huolimatta, toivomme kuitenkin, että tämä uusi elämä ei tule niin vaikeaksi kuin se saattaa muille näyttää." (Anna Idman 31.12.1912)"Nyt kun kevätpäivät alkavat valjeta ja kevät lähestyy, alan yhä enemmän muistella sitä entistä, joka on ollut, eikä koskaan tule takaisin. On kuin aurinko houkuttelisi esiin menneen kodin muiston ihanan valoisasta elämästä maalla, jossa minulla oli tilaa nauttia ulkoilmasta ja valosta, tunnen hyasinttien ja narsissien tuoksun, ja jos suljen silmäni, on kuin seisoisin Hatanpään puutarhassa kesäauringossa edessäni riveittäin narsisseja ja unikoita." (Anna Idman 25.3.1914)Historioitsija ja tietokirjailija Ari Järvelä on kirjoittanut runsaasti tamperelaista talo-, urheilu- ja säätiöhistoriaa.


Tähän on listattu joitakin sanoja, termejä ja kirjan aiheita, jotka kuvaavat parhaiten teosta Idman : valoa vaiettuun häpeään : Nils ja Anna Idmanin yhteinen mat...:
Hatanpään kartano, Idman, Idman, Anna, Idman, Nils, henkilöhistoria, historia, kavallus, pankinjohtajat, pankkiala, perhe-elämä, puolisot, skandaalit, suvut, talousrikokset, tuomiot, varallisuusrikokset, yläluokka.

Linkkejä ulkopuolisiin sivuihin:
Lastu-kirjastot: Idman : valoa vaiettuun häpeään : Nils ja Anna Idmanin yhteinen mat... - Ari Järvelä, kääntäjä Hannele Hankala, kääntäjä Emma Kieffert-Huittinen


Superkirjan kirjahaussa mukana olevat kirjakaupat

Parhaat verkossa toimivat kirjakaupat palvelevat sinua ympäri vuorokauden. Kirjakauppojen erinomaisista valikoimista löydät kirjan kuin kirjan joka tilanteeseen. Superkirjan avulla löydät helposti halvat hinnat kirjoille yhdellä haulla kaikista alla olevista verkkokirjakaupoista.

Kirjakauppa Adlibris - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa
Adlibris
Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa, josta löydät yli 10 miljoonaa kirjaa ja paljon vaihtuvia tarjouksia.
Halvat kirjat Bookysta - Kirjakauppaa jo vuodesta 2005
Booky.fi
Kotimainen kirjakauppasi netissä. Bookyn laajasta valikoimasta löydät kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 15 miljoonaa ulkomaista teosta.
CDON.COMista kirjat halvalla - Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva viihdemyymälä
CDON.COM
CDON.COM Tarjoaa sinulle parhaan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa.
Edulliset kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomalainen Kirjakauppa
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä ja hyötyä erittäin laajan kirjavalikoiman muodossa.
Pohjolan kehittynein verkossa toimiva antikvariaatti
Finlandia Kirja
Finlandia Kirja on Pohjoismaiden suurin antikvariaatti, jossa tarjolla on laaja valikoima erilaista kirjallisuutta.
Kärkkäisen verkkokauppa - Kirjoja edulliseen hintaan
Kärkkäisen verkkokauppa
Karkkainen.comista löydät laajan valikoiman kirjallisuutta Suomen suurimmilta kirjakustantajilta.
Aavetaajuus - Spekulatiivisen fiktion kirjakauppa
Aavetaajuus
Aavetaajuus on scifiin, kauhuun, fantasiaan ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä kirjakauppa.
Antikvaari - Suomen suurin antikvariaatti verkossa
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa. Etsi, löydä ja tilaa yli miljoonan kirjan valikoimasta!
Turun Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa palvelee Turussa kolmessa liikkeessä sekä verkkokaupassa maailmanlaajuisesti.