Aikaisemmin tuntemattomia muinaistaidekuvia, hieroglyfi, petroglyfejä...
Hannu Ahokas


Perustiedot kirjasta Aikaisemmin tuntemattomia muinaistaidekuvia, hieroglyfi, petroglyfejä...:
Julkaisuvuosi: 2015 • Kustantaja: Kave • Kieli: Suomi • Sivumäärä: 40 • ISBN: 9789519844572

Katso alta mistä kirjakaupoista saat ostettua teoksen Aikaisemmin tuntemattomia muinaistaidekuvia, hieroglyfi, petroglyfejä... edullisimmin. Kannattaa aina muistaa vertailla kirjojen hintoja Superkirjan avulla. Kokeile myös hakea hakusanalla Hannu Ahokas kirjailijan muita teoksia.

Tämän kirjan hinnat eri kirjakaupoissa

Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset suoraan ostamaan kirjan kyseisen kirjakaupan verkkokaupasta.
LADATAAN HAKUTULOKSIA: 0%

Lisätietoja kirjasta Aikaisemmin tuntemattomia muinaistaidekuvia, hieroglyfi, petroglyfejä...


Kirja esittelee sanoin ja kuvin kivipintaan uurrettuja petroglyfejä tai uurrettuja ja päälle maalattuja kuvioita sekä yhtä pelkästään maalattua kuviopintaa. Kaksi kuvioiden tekopaikoista on luolissa Virolahdella, yksi petroglyfeistä on Iitissä pysty- ja toinen Kouvolan Elimäellä vaakakalliopinnassa. Virolahdella maaliainetta on sivelty kalan pyrstöllä tai evällä, josta on muinaismaaliin uponneena jäänyt eväruotoa. Muinaismaalin alkuaineet viittaavat eliöperäisiin maalin komponentteihin. Virolahden pelkästään uurtamalla toteutettu rivimäinen kuviosarja esittänee aikansa suurmiehen elämän kohokohtia, saavutuksia ja keksintöjä ja päättyy kivipinnan kaltevuuden myötä konkreettisesti alaspäin auringonlaskun sektoriin, mikä viitannee uskomukseen siirtymiseen vainajalaan. Kuviosarjaa voidaan pitää pyhänä kuvakirjoituksena, hieroglyfinä, ja on siten ainut Suomesta tunnettu. Luolan toinen, kalliokuvaksi erittäin laaja, uurrettu ja päälle maalattu kuvio esittänee meteorin lentoa. Mahdollisesti kyseessä on Viron Saarenmaalle törmänneen ja osiin hajonneen esihistoriallisen Kaalin meteoriitin lennon kuvaus Virolahden perspektiivistä. Virolahden kuvien arvellaan olevan ajalta, jolloin noin 400 metrin päässä oli kivikaudelle ajoitettu asumus. Elimäen petroglyfi kuvannee hevosta ja ratsastajaa ja se osoittautuu olevan keskiaikaisen ratsutien varressa. Iitin petroglyfi on ajoittamaton. Toisessa Virolahden luolassa on kalliomaalauksen fragmentteja, joista parhaasta voi hahmottaa sorsan tai hanhen muodon. Virolahden kaksi helsink-pohjaista paikannimeä johtivat kirjoittajan selvittämään Suomen helsink-nimistön jakautuman, joka painottuu rannikoille ja saaristoon. Helsink-paikannimiä johdannaisineen löytyi 69. Helsink-sanan osoitetaan tarkoittaneen jotain vesiriistalintua Itämeren keskiaikaisessa kaupassa ja pohjoismaisissa germaanikielissä helsing voi edelleen tarkoittaa hanhea ja paikoin haahkaa. Etymologialtaan se perustuu kaulaa merkitsevään hals-sanaan. Virolahden Helsinksuo on todennäköisesti ollut aikoinaan hanhen pesimä- ja pyydystysaluetta. Pääkaupunkimmekin nimi pohjautuu kyseisiin riistalintuihin. - Kirja on ilmestynyt sarjan kuudentena osana ja on suomenkielinen ja varustettu englanninkielisellä abstraktilla. Sivuja on 63, toisinaan moniosaisia kuvia 33, kirjallisuusviitteitä 190.


Tähän on listattu joitakin sanoja, termejä ja kirjan aiheita, jotka kuvaavat parhaiten teosta Aikaisemmin tuntemattomia muinaistaidekuvia, hieroglyfi, petroglyfejä...:
arkeologi, arkeologia, bergkonst, etymologi, etymologia, finska, fornlämningar, hansa, hansan, kalliotaide, muinaisjäännökset, ortnamn, paikannimet, suomen kieli, tiet, vägar.


Superkirjan kirjahaussa mukana olevat kirjakaupat

Parhaat verkossa toimivat kirjakaupat palvelevat sinua ympäri vuorokauden. Kirjakauppojen erinomaisista valikoimista löydät kirjan kuin kirjan joka tilanteeseen. Superkirjan avulla löydät helposti halvat hinnat kirjoille yhdellä haulla kaikista alla olevista verkkokirjakaupoista.

Kirjakauppa Adlibris - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa
Adlibris
Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva kirjakauppa, josta löydät yli 10 miljoonaa kirjaa ja paljon vaihtuvia tarjouksia.
Halvat kirjat Bookysta - Kirjakauppaa jo vuodesta 2005
Booky.fi
Kotimainen kirjakauppasi netissä. Bookyn laajasta valikoimasta löydät kaikki kotimaiset kirjat sekä noin 15 miljoonaa ulkomaista teosta.
CDON.COMista kirjat halvalla - Pohjoismaiden suurin verkossa toimiva viihdemyymälä
CDON.COM
CDON.COM Tarjoaa sinulle parhaan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa.
Edulliset kirjat Suomalaisesta Kirjakaupasta.
Suomalainen Kirjakauppa
Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa asiakkailleen elämyksiä ja hyötyä erittäin laajan kirjavalikoiman muodossa.
Pohjolan kehittynein verkossa toimiva antikvariaatti
Finlandia Kirja
Finlandia Kirja on Pohjoismaiden suurin antikvariaatti, jossa tarjolla on laaja valikoima erilaista kirjallisuutta.
Kärkkäisen verkkokauppa - Kirjoja edulliseen hintaan
Kärkkäisen verkkokauppa
Karkkainen.comista löydät laajan valikoiman kirjallisuutta Suomen suurimmilta kirjakustantajilta.
Aavetaajuus - Spekulatiivisen fiktion kirjakauppa
Aavetaajuus
Aavetaajuus on scifiin, kauhuun, fantasiaan ja muuhun populaarikulttuuriin keskittyvä kirjakauppa.
Antikvaari - Suomen suurin antikvariaatti verkossa
Antikvaari
Suomen suurin antikvariaatti verkossa. Etsi, löydä ja tilaa yli miljoonan kirjan valikoimasta!
Turun Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa
Kansallinen Kirjakauppa palvelee Turussa kolmessa liikkeessä sekä verkkokaupassa maailmanlaajuisesti.